PAULOWNIA DRURI ME RITJE TE SHPEJTE

Shitet nga: PAULOWNIA KOSOVA 12 Jan 10:23 Fshini, ndryshoni ose ripërtërini njoftimin tuaj
Paulownia Hybrid është pemë me prejardhje nga Azia Lindore, është një hibrid i
Paulownia Fortunei dhe Paulownia Tomentosa.
Paulownia është i njohur më mirë për ne si Kiribaum. Paulownia hybrid ka vetitë të mira të të dy llojeve prindërore, di të përballet në lartësi deri në 20 m.
Paulownia Hybrid është një pemë me rritje të shpejtë. Pas vitit të parë Paulownia mund të arrijë një lartësi prej 3m nën kushte të favorshme të mjedisit.
Pema relativisht ka rritje shumë shpejtë me cilësi shumë të lartë (druri), ku gjithashtu mund të përdoret për dekorim të parqeve, kopshteve, djegije, për ndërtimin e instrumenteve muzikore, mobilie, për ndërtimin e anijeve (për shkak se drruri absorbon shumë pak ujë).
Gjethet e pemës arrijnë madhësi, deri në 40cm të gjatë, prandaj, Paulownia është e rritur si një pemë hije, e po ashtu gjethet janë leshtore dhe formë zemre.
Në pranverë lulet janë të purpurt në të kaltër. Paulownia lëshon erë shumë të këndshme. Vetëm 3-4 vjet pas mbjelljes mund të pritet në lule, gjë që e bën këtë lloj peme një fabrikë popullore. Pema është e volitshme edhe për bletar, pasi jep sasi të mëdha të nektarit dhe mjaltë kualitative.
Ekzistojnë 20 lloje të kësaj peme, por çfarë e bënë më të veçantë këtë pemë është rezistimi i temperaturave të ulta, prej -25 ° C deri +45 ° C.
Mbjellja Pyjore!
Për të fituar pyjet për dru zjarri i duhen 4-5 vite, pastaj mund të behet prerja dhe pas prerjes nga trungu prap del dega e re.
Kështu ky proces zgjatë deri në 30 vite kurse si pemë dekoruse jetëgjatësin e ka 60-70 vite apo edhe më shumë.
Paulownia Hybrid distancat e mbjellejes bëhen në këtë mënyrë:
Për industri sjell deri minimum 40 cm diametër dhe 0,8-1 m³ dru (8-9 vite 4x4m ose 4x5m).
Nëse Paulownia mbjellët për prodhimin e biomasës ose dru zjarri (dru ose pelet), atëherë Paulownia mbjellët më e dendur (1x2m, 2x2m,1,5x2m) në këtë rast shfrytëzimi është midis 3-5 vite duke i mundësuar që nga rrënjët të rritet prap një pemë të re.
Cilësia apo PH e tokës, 6-7,5 është më e mira, 5-8,9 është e pranueshme.
Aktualisht ne jemi duke u marrur me rritjen e kësaj bime "Paulownia Hybrid,P Elongata, P Tomentosa,P Shan Tong.
Çmimi për transplant (rasad) dhe fidane varion nga 1.2 euro. Minimum 10 fidane
Vërejtje dy vitet e para Paullownia kerkonë shum ujë
Adresa Rr Isa Kastrati Prishtinë
Tel +37744 112555 +38649600066 Per ma shume ne https://www.facebook.com/Paulownia-Kosova-1406151943011390/
PAULOWNIA KOSOVA
+37744112555
Leaflet
Në fillim