Makinat SUV më të shitura gjatë vitit 2019

Makinat SUV më të shitura gjatë vitit 2019

Në vitin që lamë pas makinat SUV (sport utility vehicles) humbën 4.1% në shitje. Në anën tjetër në vitet e fundit, makinat SUV si Hyundai Santa Fe, Jeep Grand Cherokee, Subaru Forester, Volkswagen Tiguan dhe Toyota Rav-4 panë një rritje të dukshme të shitjeve të tyre. Në vijim është një listë e makinave SUV më të shitura.

 

1. Toyota Rav4

Gara e makinave SUV më të shitura ende po udhëheqet nga Toyota Rav4 që qëndron në krye të listës me 441.580 shitje (+8.4%).

 

2. Honda CR-V

E dyta në listën për makinat SUV më të shitura është Honda CR-V me 381.463 shitje (+15.5%), kjo rritje e shitjeve e ka ndihmuar të ngjitet një vend më lartë. Prodhuar që nga 1995, ky model ka qenë stabil në 4 vitet e fundit pavarësisht të prezentimit të gjeneratës së katërt në 2017.

 

3. Volkswagen Tiguan

Në vendin e tretë tek makinat SUV është Volkswagen Tiguan me 370.693 shitje, me një rënie për 10.7%. Tiguan prodhohet që nga viti 2007 është makinë globale që nga prezentimi I gjeneratës së dytë në vitin 2016.

 

4. Hyundai Tucson

Në vendin e katërt në listën tonë për makinat SUV është Hyundai Tucson me 255.048 shitje (-10.3%)

 

5. Nissan Qashqai

Në vendin e pestë është Nissan Qashqai me 239.624 shitje, edhe kjo markë ka pësuar rënie për -12.2%.

 

SUV-ët tjerë

-        Chevrolet Equinox me 219.529 shitje (-0.1%)

-        Mazda CX-5 me 217.385 shitje (-9.6%)

-        Nissan Rogue 195.800 shitje (18%)

-        Mercedes GLC me 190.678 shitje (-3%)

To the top

Our website uses Cookies. By clicking "I Agree"or by keeping the use of the website, you agree to use the cookies. If you don't agree, you can change your bowser's search settings.

More information