Si ta kontrolloni makinën para se ta bleni
Si ta kontrolloni makinën para se ta bleni

Nëse jeni duke konsideruar blerjen e një makine të përdorur është rëndësishme ta kontrolloni nëse ka ndonjë pjesë të ndërruar. Vlerësimi I makinës duke e kontrolluar mirë atë do të ju ndihmoj ta gjeni vlerën e vërtetë të tij. Kur kontrolloni makinën ju do të detektoni problemet që mund të rezultojnë më vonë. Në këtë mënyrë ju do të siguroheni për blerjen e makinës së përdorur.

 

Kontrolloni parakolpin

Ekzaminoni parakolpet në të gjitha anët e makinës dhe shikoni nëse ka ndonjë dëmtim. Këto dëmtohen shumë lehtë pasi që shpesh janë të përbërë nga plastika dhe material të përzier. Kontrolloni parakolpin për ndonjë gërvishje, dëm, apo ndonjë dëmtim tjetër. Dëmtimet në parakolp janë dëshmi për ndonjë aksident në të kaluarën me atë makinë.

 

Kontrolloni vijat në trupin e makinës për pjesë të zëvendësuara

Përkuluni në mënyrë që niveli I syve të jetë I njejtë me trupin e makinës. Vijat duhet të jenë të drejta dhe të plota, ngjyra e makinës duhet të reflektoj normalisht. Një vijë jo e plotë ose reflektim I shtrembër tregon që pjesa e trupit të makinës është ndërruar. Sa më shumë që janë ndërruar pjesë në makinë aq më lirë duhet të jetë.

Kontrolloni panelët dhe hapësirat në derë

Shikoni hapësirat në mes derës dhe pjesës së makinës. Hapësirat duhet të jenë të drejta dhe me gjerësi të njejtë. Një makinë që ka pësuar aksident më herët ka hapësira jo të plota për shkak të ndërrimit të dyerve.

 

Kontrolloni nëse makina është rilyer

Shikoni afërsisht anët e dyerve të makinës dhe panelët e trupit për ndonjë gërvishje, apo ndonjë pjesë jo të plotë të ngjyrës. Shenjat e ngjyrës së ndryshme nën asaj të tashmes tregojnë se makina është lyer pas ndonjë aksidenti apo është ndërruar ajo pjesë.

 

Konkluzion

Rishikimi I makinës për ndonjë dëmtim të mëhershëm është një hapë I rëndësishem në procesin e blerjes së makinës së përdorur. Me vërejtien e dëmtimeve të ndryshme ju mund të vendosni për mos blerjen e makinës apo mund të kërkoni për lirim të çmimit. Mirpo nëse vëreni ndonjë dëmtim për të cilin nuk jeni njoftuar nga shitësi ju duhet të jeni të kujdesshëm edhe më shumë. Kjo pasi që mund të ketë edhe gjëra tjera për të cilat nuk jeni njoftuar më herët.

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione