Të blesh një makinë apo ta marrësh me qera atë?

Të blesh një makinë apo ta marrësh me qera atë?

Makina në ditët e sotme është kthyer në një domosdoshmëri se sa luks. Nëse ke fëmijë apo në qoftë se ke punën larg të duhet patjeter një makinë. Jo të gjithë e kanë mundësinë e të blerit një makinë prandaj shumë persona kanë filluar të konsiderojnë mundësinë e marrjes së makinave me qera. 

Kjo situatë ka dy mënyra se si mund të shihet. Në njërën anë, në qoftë se i keni mundësitë është shumë mirë që të blini një makinë të cilën mund ta përballoni dhe në fund të ditës mbetet në zotërimin tuaj. Në anën tjeter në qoftë se zgjidhni që të merrni një makinë më qera atëhere do të keni përfitimet të tjera si për shëmbull mund të zgjidhni të merrni modele të reja të cilat nuk mund ti përballoni për ti blerë, mund ti paguani me këste të vogla mujore e shumë të tjera. Ju mund të silleni sikur makina është e juaja për aq kohë sa e keni ju me qera, mund ta mirëmbani ose mund ta keqtrajtoni, ndryshimi i vetëm është fakti që do të jeni ju ai që do ti paguani kostot e mirëmbajtjes në fund të ditës. 

Në qoftë se doni të zbuloni se cila nga opsionet: makina me qera apo të blini një makinë, lexoni artikullin. Ne do t’ju listojmë avantazhet dhe disavantazhet e të marrit me qera një makinë. 

Avantazhet e marrjes me qera një makinë 

Në sipërfaqe, të marrësh një makinë me qera ngjan më tërheqese se sa të blesh. Pagesat mujore zakonisht janë të ulta. Më poshtë janë listuar të gjitha avantazhet që do të keni në qoftë se merrni një makinë me qera. 

1.Do të keni një makinë të re dhe shancet që të prishet janë të vogla.

2.Mund të zgjidhni që gjithmonë të keni një model të fundit, që do të jetë brenda garancisë së makinës.

3.Kompania ku ju e keni marr me qera makinën mund t’ju ofroj falas ndërrimin e vajit apo servise të tjera.

4.Ju mund të ngisni makina të reja, me çmim më të shtrenjtë që nuk mund ti përballoni për ti blerë.

5.Automjeti juaj do të ketë opsionet më të fundit.

6.Nuk ka nevoj të shqetesoheni për vlerën në renie të saj dhe as të merreni me faktin që nëse doni ta ndërroni duhet ta nxirrni në shitje.

7.Kur të mbaroj kontrata ju thjesht e coni të pronari i mëparëshëm.

Disavantazhet e marrjes me qera

Të marrësh me qera një makinë është një mundësi shumë tërheqese por dhe kjo gjë ka disavantazhet e veta.

1.Marrja me qera të kushton më shumë se sa të marrësh një kredi me keste mujore të barabartë me qeranë. 

2.Në qoftë se i përdorni makinat me qera për një kohë afat gjatë, pagesat mujore nuk do të kenë fund. Por nëse zgjidhni të merrni një kredi, ju përfitoni më shumë sepse pasi të keni përfunduar së shlyeri borxhin makina mbetet e juaja.

3.Në qoftë se ju nuk e mbani automjetin në gjendje shumë të mirë, ju mund t’ju duhet të paguani ekstra për dëmtimet që keni bërë gjatë kohës që ishit duke e përdorur. Pra në qoftë se fëmijëve tuaj i pëlqen të luajnë me ngjyra, ose kur parkoni keni tendencën të përplaseni, bëhuni gati të paguani ekstra.

4.Në qoftë se vendosni që nuk ju pëlqen makina ose nuk i përballoni dot këstet, mund t’ju kushtojë ekstra. Ju mund të gjobiteni për prishje të kontratës dhe të paguani penalitete. Këto akuza mund të jenë sa kostoja e të gjithë muajve të mbetur të kontratës.

5.Përvec disa përjashtimeve, ju duhet ta çoni makinën në dyqani ku e morët në gjendjen sic ishte ku u largua nga salloni, dhe të konfiguruar po në  të njëjtën mënyrë. Siç e përmendem dhe në fillim, nëse makina ka dëmtime jeni ju ai që do ti riparoni.

6.Do ju duhet të blini produkte që shpenzohen për shëmbull goma, të cilat për makina të shtrenjta janë edhe më të shtrenjta se për llojet e tjera më të vjetra të makinave.

7.Në varësi të kontratës do ju duhet të paguani një tarifë shtesë për mbylljen e kontratës.

Te marrësh me qera - një alternativë ndryshe nga kredia 

Disa blerës të makinave zgjedhin kredi afatgjata të makinave prej 6 deri në 8 vjet për të marrë një pagesë mujore më të ulët. Por huatë e gjata mund të jenë të rrezikshme dhe këta blerës mund të zgjedhin si një opsion më të mirë marrjen me qera.

Kreditë më të gjata mund të bëj që gjerat të shkojnë keq shumë shpejt, ju do paguani më shumë para se sa vlen makina që po blini. Nëse keni nevojë të ndërroni makinën më herët, ose nëse ajo është prishur ose vjedhur, vlera e rishitjes ose siguracionet ka të ngjarë të jetë më e ulët se sa ajo që keni për të paguar. 

Blerja e një makine me një hua nuk është mënyra e duhur nëse doni të ngisni një makinë të re çdo disa vite. Marrja e kredive afatgjata dhe ndërrimi i shpeshtë do t'ju bëjë të paguani më shumë para saqë do të ishte më me leverdi të merrnit makinë me qera. 

Nëse qëllimi juaj është të keni pagesa të ulëta mujore dhe të drejtoni një automjet të ri çdo disa vite me pak rrëmujë, atëherë marrja me qera mund të jete më leverdi për ju. 

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione