Si ti menjanoni mashtrimet per pune nga shtepia

Si ti menjanoni mashtrimet për punë nga shtëpia

 

Për shumë njerëz që janë duke pasur probleme me balancimin e kohës në mes punës dhe jetës personale, puna nga shtëpia do të ishte zgjedhja e duhur. Puna nga shtëpia jua bënë më të lehtë që të organizoni ditën, të rregulloni ambientin sipas dëshirës dhe të punoni pa presionin e punëdhënësit apo kolegëve. Sot mundësit për të punuar nga shtëpia vazhdimisht po rriten me zhvillimin e teknologjisë, mirpo më këtë po rriten edhe njoftimet e rrejshme për punë nga shtëpia

A keni parë njoftime për punë nga shtëpia që ofrojnë kushte që duken shumë të mira për të qenë të vërteta? Disa nga këto njoftime nuk janë të vërteta dhe provojnë të përfitojnë nga ju. Shenja që tregojnë se njoftimi është jo I vërtetë:

 

1. Postime shumë jo-profesionale

Përderisa mund të ketë edhe konkurse të përshkruara profesionalisht por jo të vërteta së pari menjanoni ato që janë të përshkrara shumë jo profesionalisht, pasi që shumica e mashtruesve nuk kanë mundësi të punësojnë dikë me aftësi të mira komunikative për të shkruar njoftimin e tyre

Kontrolloni këto gabime:

-    Germëzimi

-    Gramatika

-    Shenjat e pikësimit

-    Kapitalizimi

 

2. Paga shumë të larta dhe përshkrimi shumë I paqartë

Nëse shihni një punë që ofron pagë shumë të lartë por detajet se si ju do ti fitoni ato para nuk janë të qarta, vazhdoni tek njoftimi tjetër. Njoftimet e rreme provojnë të ju bindin duke e bërë përshkrimin pa japur detaje dhe kushtet për të aplikuar janë thjesht të jesh mbi 18 vjeq pa ndonjë atësi tjetër të nevojshme.

Njoftimi I vërtetë I punës përfshinë shumë më shumë detaje që tentojnë ti largojnë kandidatët që nuk përputhen me punën e caktuar. Detaje si:

-    Një titull I vërtetë pune

-    Detyra ditore që duhet ti kryeni

-    Edukimi dhe eksperienca që ju nevojitet

-    Karakteritika të personalitetit dhe aftësi që ju nevojiten

-    Informata për historinë e kompanisë

 

3. Pyeteni për informata personale

Shumë njoftime të rrejshme për punë nga shtëpia janë krijuar vetëm për të marrë informata personale nga personat që kërkojnë punë. Kur bisedoni me personat e caktuar do të kërkohet nga ju që të shkoni në një uebfaqe për të japur informata perosnale.

Largohuni nga njoftimi nëse ju kërkohet:

-    Informacione për kartelëne kreditit

-    Informacione për llogarinë bankere

-    Informacione të tjera personale

4. Ju kërkohet që të paguani në filli

Një mashtrim që përdoret shume në njoftimet e rrejshme që përdoren për të përfituar nga ju dhe informatat tuaja është që ju duhet të paguani në fillim për të proceduar me procesin e punësimit.

 

Konkluzion

Kërkoni për punë nga shtëpia duke I pasur parasysh këto sinjale mashtruese dhe gjeni punën ideale nga shtëpiaMerrjep.al ku mund të gjeni me qindra njoftime për punë nga shtëpia.

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione