Si ta rrisni jetëgjatsinë e bateris së telefonit tuaj

Si përdorues të smartfonëve ne dëshirojmë që bateria e telefonit të zgjasë gjithë ditën. Sa më e vjetër të jetë pajisia aq më dobët performon bateria sa I përket jetëgjatësis. Në fakt performanca e baterisë së telefonit varet nga dy faktorë kryesor: si e përdorim telefonin gjatë ditës, dhe si e kemi përdorur më herët.

Bateritë e telefonit përdorin litium-ion për ruajtie të energjisë. Në këto lloje të baterisë metali I litiumit dhe jonet e litiumit lëvizin në elektroda individuale. Kjo shkakton që ato të zgjerohen dhe të ngushtohen fizikisht. Fatkeqësisht këto procese nuk janë plotësisht reversibile dhe bateria e humb kapacitetin e mbushjes përderisa rritet numri I cikleve mbushje-shkarkim.

Ka një lidhje në mes asaj se si ne I mirëmbajm telefonët dhe kapacitetit të mbushjes në të ardhmen.J adisa këshilla për të rritur jetëgjatësin e baterisë së telefonit tuaj.

 

Kontrolloni shkarkimin e baterisë së telefonit

Normalisht bateritë Litium-Jon supozohet të mbajnë 80% të kapacitetit të mbushjes së tyre pas 300-500 cikleve të mbushjes/shkarkimit. Megjithatë bateritë rralë e kanë këtë nivel të përformancës. Ndonjëherë ato e humbin kapacitetin me vetëm 100 cikle.

Fatmirësisht ju mund ta rrisni jetëgjatësine e baterisë së telefonit duke u kujdesur që përqindja e baterisë të mos bie shumë poshtë. Gjithashtu nuk duhet lënë në mbushje tepër telefonin pra edhe pasi të arrin 100%.

 

Mbani temperaturën normale

Rangu I temperaturës në të cilën baterit e telefonit performojnë më mirë dhe më gjatë është në mes 0 °C dhe 45 °C. Nën 0 °C, sasia e fuqisë së pranishme në bateri reduktohet për shkak të pengimit të lëvizjes së metalit të litiumit dhe jonevenë elektroda. Mbi 45 °C fuqia e baterisë së telefonit në fakt rritet në krahasim me temperaturat e vogla. Sidoqoftë në këto temperature degradimi I baterisë gjithashtu përshpejtohet, kështu aftësia e saj për të ruajtur bateri do të reduktohet.

 

Përdorni modet e kursimit të bateris

Në vijim janë disa opsione që ju ndihmojnë në kursimin e baterisë:

 

-        Ulni dritën e ekranit- Mënyra më e lehtë për të kursyer bateri dhe për të ruajtur funksionalitet normal është duke ulur dritën e ekranit të telefonit.

-        Përdorni WI-FI në vend të 3G apo 4G: WI-FI merr 40% më pak bateri se sa 4G. Kështu që fikja e Mobile Data është një mënyre për ruaitjen e baterisë së telefonit.

-        Limitoni përmbaitjet me video: Procesimi I përmbaitjeve me video është një nga operacionet që merr më së shumti bateri

-        Ndezni modet e bateris së mençur: Të gjitha paisjet moderne kanë një modë të tillë që përdor baterinë më mirë. Kjo karakteristikë e modifikon përdorimin e CPU-së për aplikacione të ndryshme, dritën e ekranit, dhe opsione tjera hardverike.

-        Përdorni Airplane Mode: Ky modë normalisht I çaktivizon WI-FI-në, GPS, dhe funksione tjera.  

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione