Makina me Benzinë apo Naftë. Cili është më I mire për ju?

Makina me Benzinë apo Naftë. Cili është më I mire për ju?

Zgjedhja në mes makinave me benzinë apo naftë është një nga vendimet e para që duhet të merrni kur bleni makinë. Ju jeni ai që duhet të vendosni se cili është më I mire për ju. Kurse me ndryshimet e shumta në çmimet e karburantit ky është një vendim jo shumë I lehtë.

Cili është më I mirë për ju në bazë të vozitjes, ambientit dhe gjendies financiare tuaj?

Benzinë apo Naftë – Perspektiva financiare

Në këndvështrimin financiar, çdoherë ka më pak ndryshime në mes makinave me benzinë apo naftë. Është ende e vërtetë që nëse shikoni shpenzimet në vozitjen e tyre, dizel është më ekonomik. Në anën tjetër makinat dizel kushtojnë më shumë se sa ato me benzinë.

Kështu nëse shumica e udhëtimeve tuaja janë lokale, një makinë e vogël me benzinë është e përshtatshme për ju. Sidomos nëse makinën që doni të bleni mendoni ta ndërroni pas 5 viteve.

 

Benzinë apo Naftë – Në bazë të ambientit që vozisni

Mbani mend se makinat dizel të reja kanë të implementuar një filter special për parandalimin e ndotjes së ajrit. Quhet filteri I grimcave dizel. Këto mund të bllokohen nëse makina nuk përdoret rregullisht në autostradë. Pra nëse nuk bëni udhëtime të gjata kjo mund të bllokohet dhe është mjaft e shtrenjtë për tu ndërruar. Kështu që nëse nuk bëni udhëtime në autostradë, në mes të makinave benzinë apo naftë ju duhet të zgjidhni benzinë.  

 

Përparësitë e makinës dizel

Financiare: Motorët dizel janë më efektiv dhe përdorin 15-20% më pak karburant .

Ambienti: Liron më pak CO2, pra është më I mirë për ambientin.

Vozitje: Kanë aftësi më të mirë për rimorkim.

 

Mangësitë e makinës dizel

Financiare: makinat dizel kushtojnë më shumë se ata me benzinë. Gjithashtu edhe servisimi ose rregullimi I ndonjë problem mund të jetë më I shtrenjtë.

Ambienti: Përkundër sasisë më të vogël të emetimit të CO2, makinat dizel lirojnë grimca të vogla që mund të shkaktojnë astmën.

Vozitja: Motorët dizel janë më të zhurmshëm. Por ky problem po përmirësohet.

 

Përparësitë e makinës me benzinë:

Financiare: Makinat me benzinë janë më të lira se ato dizel.

Ambienti: Përkundër emetimit më të madhë të CO2 makinat me benzinë lirojnë më pak grimca tjera si nitrogjen.

Vozitje: Motorët me benzinë janë më pak të zhurmshëm.

 

Mangësitë e makinës me Benzinë:

Financiare: Janë më pak efikas dhe përdorin dhe përdorin më shumë karburant se dizel.

Ambienti: Makinat me benzinë lirojnë më shumë CO2 se sa dizel

Vozitja: Tek makinat me benzinë, marshet duhet ndërruar më shpesh, për fuqi më të madhe të motorit.

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione