Makinat elektrike apo me karburant

Makinat elektrike apo me karburant. CIlat janë më ekonomike

 

Një nga faktorët kryesorë që I ndan makinat elektrike dhe makinat me karburant është shpenzimet që I duhen automjetit për të funksionuar. Pavarësisht se çfarë makine mendoni ta bleni janë disa shpenzime të tjera të saj përpos çmimit të blerjes së saj. Shpenzimet e automjetit përfshijnë shumë faktorë si shpenzimet e karburantit dhe rrymës, shpenzimet e mirëmbaitjes, deri tek çmimi I automjetit.

Rritja drastike e përdorimit të makinave elektrike në dekadën e kaluar tregon se ato janë më ekonomike se ato me karburant. Përveç benefiteve në ambient me anë të reduktimit të emetimit të materieve të dëmshme për ajrin makinat elektrike kushtojnë shumë më pak se ato me karburant.

 

Çmimi I shitjes

Çmimi mesatar I I një makine elektrike është $55.000 kjo mesatare vjen nga makinat më të popullarizuara elektrike Tesla Model S dhe Model X. Shumë makina elektrike kanë çmim më të lirë se sa ato me karburant për shembull Kia Soul, Nissan Leaf, dhe Chevy Bolt janë të gjitha me çmim nën $35.000.

 

Shpenzimet e operimit

Çmimi mesatar I një galloni (3 litra) në Qershor të 2019 ishte $2.81. Në krahasim me kWh që ishte vetëm 14 cent. Makina elektrike standard mbushet plotë me 50 kWh, 7.2 kWh për orë.

Krahasimi përfundimtar për makinat elektrike me ato me karburant është se me ma makinën mesatare me karburant kalon 100 milje me $9.83 ndërsa me makinën elektrike për të kaluar 100 milje kushton $5.27. Pra gati përgjysmë më lirë.

 

Çmimi I mirëmbatjes

Një nga benefitet shtesë të një automjeti elektrik është çmimi më I lirë I mirëmbaitjes. Përdorimi I rrymës elektrike do të thotë që nuk ka djegie të brendshme që shkakton me pak korozion. Motori I një automjeti elektrik ka më pak pajisje lëvizëse si rripat rrotullues etj. Që ju kursejnë para për zëvendësimin e këtyre pjesëve.  

To the top

Our website uses Cookies. By clicking "I Agree"or by keeping the use of the website, you agree to use the cookies. If you don't agree, you can change your bowser's search settings.

More information