Statistika te shit blerjes online

Statistika të shit-blerjes online që duhet ti dini

Industria e shitjes me pakicë ka pasur shumë ndryshime me zhvillimin e shit-blerjes online. Me zhvillimin e shpejtë të shitjes me pakicë online, është bërë më e lehtë për konsumatorët të marrin atë që dëshirojnë. Regjistrimi I biznesit online ju mundëson shumë bizneseve të operojnë pa nevojën e një shitoreje fizike. Kjo mundësi ka bërë që të përhapen shumë shitoret online dhe për këtë duhet të dini disa statistika të shitjes online.

 

Një nga arsyet përse shit/blerja online është rritur kaq shumë gjatë këtyre viteve është për shkak të eksperiencës shumë më efektive që bizneset mund ti ofrojnë konsumatorëve të tyre. Ja disa statistika të zhvillimit të bizneseve online gjatë këtyre viteve:

 

1. Sa shumë njerëz blejnë online?

Në 2018 është vlerëssuar se diku deri në $1.8 miliardë njerëz në gjithë botën blejnë të mira online. Në të njëjtin vitë shuma e shpenzuar online kanë qenë diku rreth $2.8 trilion

Rritja e shit/blerjes online është impresive, dhe nuk është duke u ngadalësuar aspak, dhe për këtë konkurrenca  në këtë fushë po rritet vazhdimisht prandaj duhet që të kujdeseni më shumë që të ofroni një shërbim të mirë për konsumatorët tuaj, dhe të ofroni një prezentim tërheqës për blerësit potencial.

 

2.  Shopingu fillon online

63% e blerjeve bëhen për shkak se konsumatori e ka parë biznesin e caktuar online (Thinkwithgoogle, 2018). Kjo do të thotë pa marrë parasysh se a keni ju shitore online apo fizike shumica e konsumatorëve vendosin të blejnë nga ju nëse kanë dëgjuar për ju apo kanë parë produktet apo shërbimet tuaja diku online.

 

3. Konsumatorët blejnë ndërmjet smartphonit

Çdo ditë e më shumë konsumatorët po preferojnë më shumë të blejnë nga pajisja që ata e përdorin më shumë, pra nga telefoni tyre. Përveq kësaj shumë njerëz kalojnë shumë kohë në telefon dhe për këtë është jetësore që ju si biznes ta shfrytëzoni marketingun online. Lexoni më shumë për këtë në blogun “5 gjëra që mund të bëni për të reklamuar biznesin tuaj online”.

 

Konkluzion

Është shumë e rëndësishme për biznesin tuaj që të regjistrohet online pasi që konsumatorët ideal për biznesin tuaj kalojnë shumicën e kohës së tyre në platforma online dhe për këtë ata pëlqejnë më shumë të blejnë online se sa të vijnë në shitoren tuaj fizikisht. Regjiistroni shitoren tuaj online dhe zgjeroni bazën tuaj të konsumatorëve.

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione