Si te shkruani CV-ne perfekte

Si të shkruani CV-në perfekte

Kur vjen tek të kërkuarit për punë njëra nga pjesërt më të vështira është të shkruani CV-në e duhur për punën përkatëse por CV-ja mund të bëhet bileta juaj për të zënë një vend për interviste nga menagjerët e burimeve njerëzore. Çdo CV është e ndryshme dhe ju duhet të mundoheni të shpjegoni se pse bashkësia e aftësive tuaja ju bëjn juve të përshtatshëm për poziten që po aplikoni, por ju duhet ta ndjekni një strukturë të ngjashme të CV. Nëse jeni duke kërkuar punë këto këshilla mund të ju duhen që ta fitoni vendin e punës.

 

Çfarë të përfshini në CV-në tuaj

Përderisa struktura e CV është fleksibile, janë disa pjesë të rëndësishme që punësuesit presin ti shohin në CV-në e kandidatëve.

Ja çfarë duhet të përfshini në CV-në tuaj

Emrin, titullin professional dhe detajet kontaktese

Në pjesën e parë të CV-së duhet të përfshini emrin dhe titullin professional dhe detajet e kontaktit. Mos humbni hapësirë të vlefshme të CV-së tuaj duke shkruar si titull “CV” por shkruani emrin tuaj si titull.

Kur vie tek informatat kontaktuese tuaja, email adresa juaj dhe numri telefonit janë esenciale. Më herët është dashur që ta shkruani adresën e plotë të banimit mirëpo tani ju mund ta përmendi vetëm qytetin dhe shtetin.

 

Profili professional

Profili personal, profili professional dhe objektivat e karrierës, është një nga aspktet kryesore të CV-së. Është një paragraph I shkrutë që shkruhet poshtë emrit tuaj dhe detajeve kontaktuese, për ti japur punësuesve potencialë, një pasqyrë se kush jeni ju.

Duhet ta përshtatni profiling tuaj për çdo punë që aplikoni, dhe veçoni kualitetet apo aftësitë që ju bëjn mirë për pozitën në fjalë. Në këtë pjesë ju duhet ti përgjigjeni pyetjeve:

-   Kush jeni ju?

-   Çfarë mund ti ofroni kompanisë?

-   Cilat janë qëllimet e karrierës tuaj?

 

Eksperienca dhe historia e punës

Kjo pjesë e CV ju jep mundësinë ti veçoni punët që I keni pasur në të kaluarën, praktikën dhe trajnimet.

Së pari përmendni pozitat që më shumë përputhen me pozitën për të cilën po aplikoni, në mënyrë që kjo ti bie në sy më shumë punësuesve. Kur shkruani për secilën pozitë, shkruani rolin e punës, punësuesin, data e punësimit dhe një rresht që e shkurtimisht e spjegon të gjithë përvojën.

 

Edukimi dhe kualifikimet

Shkruani emrin e institucionit dhe datat që keni qenë atje, pastaj përmendni kualifikimet dhe suksesin që keni arritur.

Gjithashtu shkruani për trajnimet apo ndonjë kursë që keni kryer që përputhet me pozitën në fjalë, përmendni gjërat kryesore që keni kuptuar nga ajo përvojë.

 

Paragrafe shtesë

Gjuhët 

Nëse njihni ndonjë gjuhe tjetër përveç gjuhës Shqipe duhet ta përmendni në CV. Ndoshta nuk është shkruar në konkurs por njohja e një gjuhe tjetër është e rëndësishme për shumicën e pozitave.

 

Aftësit teknologjike

Nëse keni njohuri në paketën Office përmendeni atë në CV pasi që për shumicën e punëve administrative kjo aftësi është shumë e rëndësishme.

 

Gjeni punën ideale

Krijoni CV-në tuaj dhe gjeni punën ideale në mesin e mbi 9.000 njoftimeve për punë në MerrJep.al për punë të ndryshme.

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione