Si të rrisni produktivitetin në punë

Si të rrisni produktivitetin në punë

Imagjinoni të përfundoni çdo ditë në punë të kënaqur, pasi keni qenë mjaft produktiv dhe keni përfunduar çdo detyrë në listen tuaj. Shumica nga ne nuk jemi shumë produktiv në punë për disa arsye p.sh kemi zakone të këqija që na pengojnë në punë. Të jesh shumë produktiv në punë nuk është shumë e komplikuar. Megjithatë është e nevojshme që të jeni të kujdesshëm në mënyren se si ju e menagjoni kohën tuaj. Nëse jeni duke kërkuar punë për të aplikuar aftësitë tuaja shikoni njoftimet në MerrJep.al

Aplikimi I ndryshimeve të vogla në zakonet tuaja do të përmirësoj nivelet e produktivitetit dhe efikasitet tuaj në punë. Kjo do të ju mundësoj juve të bëni punë më kualitative në kohë më të shkurtë.

 

Bëhuni më poduktiv - Kontrolloni dhe limitoni kohën që shpenzoni në një detyrë

Ju mund të mendoni se jeni të mirë në njehsimin se sa kohë po shpenzoni në një detyrë. Sidoqoftë shumë studime sugjerojnë se vetëm rreth 17% e njerëzve janë të aftë të vlerësojnë kalimin e kohës. Ka aplikacione që mund të ju ndihmojnë ta njëhsoni kohën që kaloni në një detyrë p.sh – Focus Keeper. Në këtë mënyr ju fokusoheni vetëm në detyrën tuaj dhe menjanoni dekoncentrimet për tu bërë më produktiv.

 

Bëhuni produktiv - Bëni pushime të rregullta

Kjo mund të ju duket si jo produtive, por marrja e pushimeve të shkurtra me orare mund të ju ndihmojë në përmirësimin e koncentrimit. Disa studime tregojnë se marrja e pauzave të shkurtra gjatë një detyre të gjatë ju ndihmon ta mbani nivelin konstant të përformancës. Përderisa puna në një detyrë pa pauza dërgon tek ulja e vazhdueshme e performances dhe pas një kohe të shkurtë nuk jeni produktiv.

 

Bëhuni produktiv – Caktoni afate për kryerjen e detyrave

Përderisa ne shpesh e shohim stresin si një gjë të keqe, një nivel I menagjueshëm I vetë-imponuar në fakt mund të jetë I dobishëm për tu fokusuar. Për detyra që nuk kanë afat të caktuar, provoni ti caktoni vetës një afat për përfundimin e tyre. Ju do të befasoheni se sa produktiv dhe të fokusuar jeni kur shihni orën.

 

Bëhuni produktiv – Mos bëni shumë punë në të njëjten kohë

Shumë nga ne e mendojmë aftësine e kryerjes së shumë punëve në të njëjten kohë, si një aftësi të rëndësishme dhe efikase. Psikologët kanë kuptuar se përpjekja për të bërë shumë punë në të njëjtën kohë rezulton në humbje kohe dhe produktiviteti. Përkundër kësaj bëni zakon që të fokusoheni në një detyrë para se të lëvizni në projektin tjetër.

 

Bëhuni produktiv – Largohuni nga perfeksionizmi

Është e zakonshme për sumë njerëz që të ngelin në një punë duke u përpjekur ta bëjnë perfekt. Realiteti asgjë nuk mund të bëhet plotësisht perfekt. Në vend të ndjekies së këtij iluzioni, kryni punën me potencialin tuaj maksimal dhe vazhdoni. Nëse është enevojshme ju mund të ktheheni për ta përmirësuar, në shumicën e rasteve nuk do të ketë nevojë.

 

A jeni duke kërkuar për punë?

Gjetja e konkurseve të punës nuk ka qenë asnjëher më e lehtë. Shikoni me mijëra konkurse të shpallura në MerrJep.al dhe gjeni punën ideal

 

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione