Si ta shëndrroni praktikën në punë me orar të plotë

Praktika është një opsion I shkëlqyer për çdo student apo të sapo diplomuar. Është e dobishme sidomos për ata që dëshirojnë të hyjnë në një fushë apo industri me shumë konkurrues. Fitimi I përvojës me praktikë është mundësi që ofrohet nga shumë kompani të mëdha.

Për bizneset e ndryshme kjo I ndihmon ata të gjejnë shumë talent për fushën e caktuar. Kurse praktikantët fitojnë një përvojë të mirë dhe diçka më shumë për të shtuar në CV-në e tyre. Për më tepër të bërit praktikë mund të shëndrrohet në një punë me orar të plotë në atë kompani. Në vijim janë disa këshilla që do të ju ndihmojnë ta arrini këtë.

 

Gjeni një praktikë që është e duhura për ju

Të bërit praktikë ju ofron përvojë dhe ju ndihmon të zhvilloni aftësit për karrierën që keni zgjedhur. Sado që ju mund ta dëshironi atë pozitë, marrja e praktikës së gabuar mund të ju dërgoi në rrugë tjetër. Nëse nuk përshtateni me pozitën, ju keni më pak gjasa ta ktheni atë në punë me orar të plotë.

Jepni një përshtypje të mirë në praktikë

Ju nuk keni një shans të dytë për të lënë përshtypjen e parë. Sigurohuni që ju jeni duke shfaqur më të mirën nga vetja juaj. Duke filluar nga ardhja në kohë dhe të jeni në pikë me çfarëdo process aplikimi për praktikë.

Para se të filloni praktikën, mësoni sa më shumë rreth biznesit. Kuptoni misionin dhe vlerat e tyre. Mësoni rregullat e kompanisë, shikoni nëse kanë kodë të veshjes dhe sigurohuni që ta plotësoni në ditën e parë. Rregulla tjera mund të jenë:

-        Përdorimi I telefonit gjatë punës

-        Përdorimi personal I pajisjeve të kompanisë si Kompjuterët apo tabletët.

-        Politikat e privatësisë dhe çfarë aspekte të biznesit lejohet dhe nuk lejohet të flisni jashtë kompanisë.

 

Trego një etikë të fortë pune në praktikë

Asnjë kompani, pa marrë parasyshë nivelin e saj, nuk pret nga ju që të jepni një performancë pa gabime në ditën e parë. Dhe as nuk pritet nga ju që të dini gjithçka rreth rolit tuaj, sapo të filloni me praktikë. Juve ju lejohet të bëni pyetje, madje edhe të gaboni. Çfarë një firm nuk do të pranojë, është një praktikantë që nuk tregon gatishmëri për të punuar fortë.

Ju duhet të vërtetoni dhe të shfaqni një etikë të fortë pune. Një etikë që është e qartë për kolegët dhe mbikqyrësit. Shfaqni një gatishmëri për ti kryer të gjitha detyrat me kohë.

 

Shfaqni gatishmëri për të mësuar dhe për tu përmirësuar në praktikë

Keni mësuar sa keni mundur për biznesin që ju ofron praktikë. Ky process I mësimit nuk duhet të përfundojë kur të fillojë puna. Kur ju jeni në firm mund të mësoni shumë më shumë. Merrni pjesë në seminare dhe pyesni sa më shumë. Kjo ju ndihmon ta shfaqni dedikimin tuaj, Gjithashtu e bënë më te lehtë për ju ta gjykoni nëse dëshironi të vazhdoni të punoni në atë firm me orar të plotë.

 

Nëse jeni duke kërkuae për një karrierë të re, shikoni njoftimet për punëMerrJep.al dhe gjeni punën apo praktikën ideale.

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione