Pyetjet qe duhet ti beni nje dadoje ne intervistePyetjet që duhet ti bëni një dadoje në intervistë Pyetjet që duhet ti bëni një dadoje në intervistë

Pyetjet që duhet ti bëni një dadoje në intervistë

 

Kur jeni duke punësuar një dado për përkujdesje në shtëpinë tuaj, është shumë e rëndësishme që të dini se çfarë pyetje ti parashtroni kandidateve për punë. Sigurisht ju dëshironi që biseda të rrjedhë natyrshëm për këtë duhet të bëni pyetje përgjigjia e të cilave nuk është thjesht Po ose Jo, por është e domosdoshme që të keni disa pyetje në mendje në mënyre që të kuptoni aftësite dhe nivelin e përvojes për kandidatet e ndryshme.

Intervista është hapi I fundit në procesin e punësimit kështu që sigurohuni që të keni marrë të gjitha përgjigjiet që ju nevojiten për të ditur se cila është kandidatja e duhur.

 

Struktura e rekomanduar e intervistes

1.  Tregoni dados disa gjëra rreth familjes dhe fëmijëve?

2.  Pyetni ato që të ju tregojn diçka rreth vetes dhe pse dëshiron të bëjne këtë punë.

3. Shikoni me vëmendje CV-në e dados dhe pyetni për pozitat e punës që ka pasur më herët.

4. Pyetni atë nëse ka diçka që dëshiron të dijë.

 

Filloni me pyetje bazike

Çdo intervistë duhet të fillojë duke u njoftuar me kanditaten. Sigurohuni që intervista rrjedh natyrshëm dhe që po merrni përgjigjie të plota.

Mund ta filloni intervistën me pytje bazike për përvojen e kaluar si:

·  Sa kohë keni që kujdeseni për fëmije?

·  Për çfarë grupmosha jeni kujdesur më herët?

·  Pse keni vendosur të bëheni dado?

·  Cili është hobi yt, ose interesat tuaja?

Kërkoni përgjigjie të drejtpërdrejta.

 

Pyetje në lidhje më kujdesjen ndaj fëmijëve

·  Si e qetësoni një bebe që është duke qarë?

·  A keni ndonjë aktivitet të preferuar për të luajtur me fëmijët jashtë shtëpise?

·  Çfarë do të bënit nëse fëmija sëmuret ose ka ethe?

·  Çfarë bëni nëse një fëmije mbyllet në makinë?

Gjithashtu spjegoni edhe ndonjë zakon që kanë fëmijet tuaj dhe pyesni se si do ta trajtojnë atë problem. Ndihuni të lirë të bëni pyetje që përputhen me nevojat e veçanta të fëmijes tuaj.

 

Pyetje në lidhje me edukimin dhe trajnimin

·  A jeni të trajnuar për jepjen e ndihmes së parë?

·  A ke kryer ndonjë trajnim për përkujdesje ndaj fëmijeve?

·  Cili është niveli juaj I shkollimit?

 

Pyetje në lidhje me pozitat e mëhershme

Bisedoni me kandidatin në lidhje me historinë e punës së tyre, rreth familjeve që ka punuar më herët dhe kuptoni se si përvoja e saj përputhet me atë që ju nevojitet juve.

·  Cila ishte pozita juaj e kaluar?

·  Si ishte rutina juaj në familjen e kaluar?

·  Ke pasur ndonjë situatë negative?

·  Ke pasur ndonjë situatë të papritshme me fëmijet?

·  Si e ke kontrolluar ndonjë situatë si p.sh një bebe që ka qarë pa kontroll?

 

Tipi I përkujdesjes

Nëse kandidati I plotëson kushtet e punës mund të bëni më shumë pyetje rreth stilit të përkujdesjes gjthashtu mund ti njoftoni me fëmijet.

Nëse të pëlqejn përgjigjiet e saj në këto pyetje atëherë është koha ta prezantosh me fëmijet!

·  Çfarë të pëlqen më shumë në të qenit një dado?

·  Çfarë të duket më sfiduese në këte profesion?

·  Cili është këndvështrimi juaj në të disiplinuarit e fëmijes?

·  Si I mëson sjelljet e mira një fëmije?

Disiplina është një fushë që duhet diskutuar më shumë në mënyre që të shikoni nëse mendimet tuaja përputhen rreth mënyres se disiplinimit të fëmijes.

 

Pyetje që nuk duhet bërë

Edhe pse punësimi I një dadoje është vendim shumë personal ju nuk mund të pyetni një kandidat rreth:

·  Moshës

·  Racës/etnicitetit

·  Këndvështrimit fetar

·  Statusit martesor

Nëse ndonjëra nga këto përgjigjie thuhet gjatë bisedës nuk është legale që të merren si arsye për të mos e punësuar kandidatin përkatës.

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione