Punet me te kerkuara nga shtepia

Punët më të kërkuara në Shqipëri

Nëse jeni duke studiuar ekonomi, inxhinieri softuerike, arkitekturë apo inxhinieri, atëherë keni zgjedhur drejtimin e duhur jo sepse drejtimet tjera janë gabim, të gjitha profesionet I kanë përparesitë dhe mangësite e veta, mirëpo këto janë profesionet më të kërkuara në Shqipëri këtë vitë. Shumë të kërkuarë janë edhe profesionet për të cilat nuk nevojiten shumë kualifikime për arsye se mungesa e investimeve të të huajve në Shqipëri ka bëre që profesionet me kualifikime më të larta të jenë më pak të kërkuara.

Në këte vit është vërejtur një kërkesë më e vogël për profesionistë më të kualifikuar, dhe një rritje e punësimit në prodhim dhe shitje me pakicë, kjo ka pasur një ndikim në sistemin e edukimit duke I dekurajuar për të avancuar më shumë në shkenca dhe teknologji.

 

Pra cilat janë profesionet më të kërkuara të këtij viti:

1. Marketingu në media sociale 

Mediat sociale e kanë ndryshuar tëresisht mënyren e marketingut, tashmë bizneset e kanë vërejtur potencialin e mediave sociale dhe vazhdimisht po investojnë në marketingun në këto platforma, dhe për këtë arsye çdoherë kërkojnë dikë që di ti përdor në mënyren më profesionale këto platforma, prandaj kjo është një fushë që I duhet kushtuar vëmendje.

 

2. Zhvilluesit e programeve 

Bizneset e ndryshme që në ndonjë mënyre janë të lidhur me teknologjinë çdoherë janë në kërkim të dikujt që dinë të dizajnojë dhe të krijojë webfaqe për biznesin e tyre, gjithashtu kërkohen shumë edhe profesionistet në sigurinë kibernetike sidomos në banka.

 

3. Agjent I thirrjeve

Tanimë ka shumë kompani për Call Center të cilat vazhdimisht janë në kërkim të operatorëve telefonik, për tu pranuar në një punë si kjo ju nevojitet vetëm ta njihni mirë në të folur dhe në të shkruar një gjuhë të huaj si anglisht, gjermanisht, italisht etj.

 

4. Arkitekt

Punësimi I arkitektëve pritet të rritet nga viti 2019 deri në vitin 2026, kryesisht do të rritet nevoja për projekte për mbrojtjen e ambientit pasi njërezit po vetëdijësohen për ruajtjen e ambientit dhe po përkrahin projektet e gjelbërta.

 

5. Analizues të financave

Analistët financiar shpesh herë janë individët pas suksesit financiar të një organizate. Ata punojnë në fonde të përbashkëta, banka, firma të fondeve, dhe me fonde pensionale. Si alanist financiarë ju analizoni të dhënat financiare, te tashmet dhe të kaluarat dhe jepni rekomandime për investime në të mirë të kompanisë.

 

6. Inxhinier elektrik

Kjo është një fushë tradicionale që ende po paraqet kërkesë të vazhdueshme. Inxhinieri elektrike është një fushë e gjëre prandaj kjo ofron mundësi për të gjetur punë të ndryshme.

 

Konkluzion

Me zhvillimin e vazhdueshëm të teknologjisë mundësitë për tu punësuar në fushën e teknologjisë po rriten gjithashtu, por kjo nuk do të thotë nuk ka zhvillime në profesione tjera. Në vitet e ardhshme pritet të ketë rritje në punësimin e ekonomistëve si agjentëve të shitjes dhe analistëve financiarë, në inxhinieri, si në ndërtim dhe inxhinieri elektrike pastaj edhe në mjekësi prandaj është e rëndësishme që të ju kushtojm vëmendje këtyre fushave në rritje.

 

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione