Patundshmerite dhe turizmi ne Shqiperi

Patundshmëritë dhe Turizmi në Shqipëri

Infrastruktura jo e mirë dhe çështjet e ndryshme legale në lidhje me zotërimin e pronës bëjnë që ivestitorët e huaj të dekurajohen për investimin në Shqipëri. Megjithatë projektet e ndryshme ifrastrukturore në qytetet si në Vlorë dhe resortet e reja që po ndërtohen në Durrës, po rrisin shpresat se këto regjione do të jenë mjaft të kërkuara nga investitor të huaj dhe nga turistët nga vende të ndryshme.

Pasurit e palujthsme bregdetare në Shqipëri janë me çmimin më të lirët në rajon. Durrësi me pjesët që e rrethojnë janë regjionet më të lira me çmime që nuk kalojnë 122,520 lek për metër katror edhe në pjesët më te veçanta, kurse pjesët më jugore tregojnë çmime më të larta. Për të shikuar çmimet mesatare të patundshmërive në Shqipëri vizitoni webfaqen tonë.

Qytetet e ndryshme bregdetare janë mjaft tërheqëse për investitor të ndryshëm, Saranda në jugun e Shqipërise është mjaft e kërkuar për pasuri të palujtshme, pasi që është afër aeroportit Grek në Corfu. Shqipëria ka hapësire të madhe te bregdetit të pacenuar përgjatë detit Adriatik.

Dy destinacionet më të mëdha në Shqipëri janë qyteti I Durrësit dhe resorti Golem. Durrësi është më I zhvilluar me hotele, bare, dhe restaurant, që e bënë një vend mjaft tërheqës për turist nga vende të ndryshme. Kështu interesi I investitorëve të huaj për këto destinacione po rritet.

 

Turizmi

Shqipëria është një alternative si një vend më I qetë për turistët për dallim nga vendet tjera më të grumbuluara nga turistët. Kryesisht në bregdetin e Shqipërisë vijnë turistë nga Kosova, Mali I Zi, Maqedonia, Greqia dhe Italia. Turistët nga vende të huaja vijnë kryesisht nga shtetet e Europës lindore si Gjermania, Holanda, Franca, Belgjika e të tjetrë.

Përveç pjesëve bregdetare vende që vizitohen shumë nga turistët e huaj janë qytetet që kanë ndërtime të vjetra të trashëgimisë botërore që mbrohen nga UNESCO, vende të tilla janë:

Butrinti – qytete antik Grek dhe Romak. Vend shumë I mirë arkeologjik për tu vizituar për arsye se ende mund të shihni muret e ndërtesave antike.

Gjirokastër – Ky qytet ndryshe njihet si qyteti I gurit për shkak se gurët janë përdorur më së shumt para shumë viteve për ndërtimin e shtëpive.

Berat – Konsiderohet të jetë qyteti më antik I Shqipërise, një nga vendet më interesant te Beratit është vendi I njëmijë e një dritareve prej nga edhe njihe si qyteti I 1001 dritareve.

Vende të tjera që vizitohen nga turistët janë amfiteatri I Durrësit, Kurja, Shkodra, Lezha, dhe kryeqyteti Tirana etj.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione