Keshilla per mirembaitjen e makines tuaj

Këshilla për mirëmbajtjen e makinës tuaj

 

Keni blerë makinën e ëndrrave dhe tani dëshironi të kujdeseni sa më shumë për të në mënyrë që të qëndroi sa më gjatë derisa të keni mundësi të bleni makinë më të mirë. Megjithatë shumica e zotëruesve të makinave nuk kujdesen shumë për të rritur jetëgjatësinë e makinës së tyre dhe si rezultat ata përballen me problem serioze mekanike që do të mund të menjanoheshin me pak kujdes.

Mirëmbajtja e makinës tuaj është një hapë shumë I rëndësishëm që çdo zotërues I makinave duhet ta ndjek për të rritur jetëgjatësinë e makinës dhe të duket I ri nëse vendosni ta shitni.

Duke bërë një kontrollim javor makinës tuaj ju mund të kurseni shumë para. Ju do të identifikoni pjesë që kanë nevojë për vëmendje urgjente dhe problem që mund ti leni për më vonë.

Në vijim janë disa këshilla për mirëmbajtjten e makinës tuaj:

 

1. Kontrolloni filterin e ajrit

Shumë probleme të makinë ndodhin për shkak të bllokimit të filterit të ajrit. Filteri I ajrit e parandalon pluhurin dhe grimcat tjera të hyjnë në motorrë. Gjatë djegies motorri makinës ka nvojë për ajër dhe një filter I bllokuar mund të ndikojë keq në performancë.

Filterat e ajrit është mirë ti ndërroni çdo vitë ose pas kalimit të 19.000 km cilado që vjen e para. Mos e injoroni këtë mirëmbajtje pasi që mund të qoj në problem me motorrin e makinës tuaj.

Nëse dëshironi të zëvëndesoni filterat e ajrit shikoni njoftimet për filtera të ajritMerrjep.al dhe gjeni një me çmim më të lirë.

 

2. Kontrolloni presionin e gomave rregullisht

Presioni I gomave është diçka që nuk duhet injoruar. Gomat janë një ndër pjesët mëë të rëndësishme të makinës për siguri, efikasitet dhe rehati. Marrja e zakonit të kontrollimit të gomave të makinë do të ju ndihmojë juve të kurseni para dhe kohë.

Balanci I gomave dhe rrotullimi I rregullt I tyre do të ju ndihmojë juve të keni udhëtimë të rehatshme dhe të sigurta, e gjithashtu gomat do të qëndrojnë më gjatë nëse ju kujdeseni pak për to.

Për një udhëtim të sigurtë ju gjithashtu duhet ti ndërroni gomat e dimrit me kohë. Klikoni këtu për të parë njoftimet e gomave të dimrit me çmim më të lirë në MerrJep.al.

 

3. Kontrolloni dhe ndërroni rripat gjarpëror

Kontrolloni tërësisht rripat gjarpëror dhe shikoni nësë janë në gjendje të mirë pra a janë zhveshur.Nëse këta rripa dështojnë, mund të shkaktojnë dëmë në pjesët e motorrit, duke e bërë kështu një pjesë të vogël me çmim të lirë për tu zëvëndësuar të shndërrohet në një faturë të  shtrenjtë.

Nëse I kontrolloni vazhdimisht mekaniku do të ju tregojë juve se kur është koha për ti ndërruar rripat. Është mirë që të kontrrollohen çdo 90.000 km por kjo varet nga lloji I makinës.

 

4. Kontrolloni frenat e makinës

Kjo është njëra nga pjesët më të rëndësishme të makinës dhe duhet të I jepni kujdesin që e meriton. Nëse frenat dështojnë të punojnë në mënyrë të rregullt atëherë mund të jetë për shkak të njërës nga këto probleme: rortorët, lëngu I frenave, dhe pedalja e frenave. Një nga shkaqet më të zakonshme është lëngu I frenave. Është ide e mirë që të kontrolloni frenat nëse vëreni diçka jashtë normales.

 

Vozitni më mirë

Mënyra se si ju vozisni reflekton kushtet e makinës tuaj. Nëse nuk kujdeseni gjatë vozitjes duke ndërruar shpejtësitë shpejtë, duke frenuar shpejt, udhëtimi në rrugë të dëmtuara me shpejtësi të madhe etj, në këtë mënyrë makina juaj do të ketë performancë më të keqe vazhdimisht.

Kështu që një mënyrë për të filluar që sot mirëmbajtjen e makinës tuaj është që të shikoni zakonet tuaja të vozitjes. Nëse e keni zakon që të ndërroni shpejtësitë shpesh dhe të frenoni shpejt atëherë mbani mend se çdo tranzicion I qetë të kursen para në karburant.

 

Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione