Katër ‘soft skills” të dobishme për çdo pozicion pune.
Katër ‘soft skills” të dobishme për çdo pozicion pune.

Aftësitë e buta janë jetike për çdo punë në çdo industri. Merrni parasysh se si mund t’i zhvilloni ose përmirësoni këto pesë aftësi të buta gjatë punës tuaj ose jashtë saj.
Komunikim efektiv
Të jesh në gjendje të marrësh probleme komplekse dhe t’i thjeshtosh ato për të gjithë audiencën është një aftësi jetike. Përdorni punën e re për të përshtatur e komunikimin tuaj me çdo audiencë me të cilën ndërveproni dhe shikoni se si ata e marrin atë që thoni. Çfarë funksionoi? Çfarë nuk bëri? Për shembull, disa njerëzve u pëlqen drejtimi dhe disave u pëlqen të fuqizohen. Për ata që pëlqejnë drejtimin, jepni udhëzime në komunikimin tuaj, dhe për ata që duan të fuqizohen, jini kurioz dhe stërvituni që t’i lejoni të dalin me zgjidhjet e tyre.
Puna në grup
Në varësi të llojit të punësimit që keni gjetur, mund të keni mundësinë të ngrini aftësitë tuaja të punës në grup. Për shembull, a mund të mësoni dhe praktikoni mënyra të reja për të zgjidhur konfliktet? A mund të avanconi aftësinë tuaj për të lidhur palët e interesuara? Puna me njerëz të rinj që kanë personalitete dhe perspektiva të ndryshme do të ofrojë gjithmonë mundësi për të rritur këto aftësi ndërpersonale.
Zgjidhja e problemeve
Çdo punë ka sfida, disa më komplekse se të tjerat. Të qenit i aftë në zgjidhjen e problemeve që përfshin të kuptuarit e problemit dhe shkakun rrënjësor, më pas stuhi mendimesh për zgjidhjet dhe alternativat – tregon të menduarit të strukturuar me arsyetim të bazuar në logjikë. Kërkoni sfida në punën e re dhe punoni në mënyrë aktive për të zgjidhur problemet në mënyra kreative dhe konstruktive. Pasi të keni zbatuar zgjidhjen më të mirë, përcaktoni nëse duhet të bëhen rregullime për të siguruar sukses afatgjatë.
Lidershipi
Udhëheqja ka të bëjë me drejtimin dhe ndikimin e të tjerëve për të maksimizuar aftësitë e tyre për të arritur një qëllim kolektiv. Ndoshta ju dëshironi të jeni një menaxher në fushën tuaj të zgjedhur dhe nuk keni pasur mundësi, ose keni qenë menaxher më parë. Sido që të jetë, ju mund të zhvilloni ose përmirësoni aftësitë tuaja drejtuese në çdo punë ku dëshironi të avanconi aftësitë tuaja dëgjimore, stërvitore dhe udhëzuese për të lidhur një grup njerëzish për të ecur në të njëjtin drejtim.

Ju gjithashtu mund të përdorni çdo përvojë lidershipi që keni për të ndihmuar brezin e ardhshëm të zhvillojë aftësitë e tyre drejtuese, të cilat do t’i ndihmojnë ata të arrijnë qëllimet e tyre të karrierës.
Për më shumë informacion: https://businessmag.al/
Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione