3 arsye pse arsimi informal është kaq i rëndësishëm kur kërkoni punë
3 arsye pse arsimi informal është kaq i rëndësishëm kur kërkoni punë

Të gjithë kemi dëgjuar për shkollimin formal. Diplomat universitare, 09:00-16:00 orët mësimore dhe provimet e shumëta. Po arsimi joformal? Çfarë mendimesh ju vijnë në mendje kur dëgjoni këto fjalë?
Arsimi joformal u jep përgjigje sfidave specifike që janë të dukshme në arsimin formal. Mërzia, rezistenca ndaj të mësuarit dhe çmimet e larta nuk janë probleme me mësimin joformal, sepse ai është i orientuar në interesat e studentit dhe është pa pagesë.

Cilët janë disa shembuj të zakonshëm të të mësuarit joformal?
  • Angazhimi në internshipe ose kurse profesionale

  • Duke bërë pyetje

  • Leximi rreth koncepteve të reja

  • Hulumtimi i aktiviteteve të reja në internet

  • Marrja e një kursi online në një fushë me interes për ju

Kurioziteti juaj mund të zgjohet rastësisht duke marrë pjesë në një nga aktivitetet e listuara më sipër, dhe më pas një përqindje e madhe e të mësuarit joformal drejtohet vetë. Kjo mund të ketë një sërë avantazhesh për ju dhe punën tuaj.

Mëso sipas ritmit tend 

Nxënësi mund të thithë përmbajtjen dhe burimet mësimore me shpejtësinë e tij ose të saj. Kjo siguron që kurrë të mos nxitoheni ose të mbingarkoheni nga informacioni. Ju mund të studioni me shpejtësinë tuaj, të rishikoni çdo pjesë që ishte e vështirë për ju, të bëni më shumë kërkime mbi temat që ju interesojnë dhe të përvetësoni lehtësisht materialin. Kjo madje mund t'ju ndihmojë të mësoni më shumë rreth metodave të studimit që funksionojnë më mirë për ju. Kjo nënkupton që ju mund t'i jepni prioritet afateve të punës, duke mësuar gjithashtu aftësi të reja që mund t'i aplikoni në jetën tuaj profesionale.

Mësoni më shpejtë

Mësimi joformal ndodh njëherësh, dhe jo pas një kohe të gjatë studimi dhe hetimi. Sigurisht, pas fazave të hershme, studimi dhe kërkimi mund të përdoren për të përmirësuar më tej njohuritë e mësuara përmes të mësuarit joformal. Ne të gjithë kemi orare plot tension dhe duam të mësojmë sa më shpejt që të jetë e mundur (gjithashtu dhe në mënyrë efektive). Arsimi joformal ju lejon të përqendroheni në profesionin tuaj dhe detyrat e punës duke mësuar ende gjëra të reja. Nuk është e nevojshme të mësoni aftësi të vështira në lidhje me pozicionin e dëshiruar të punës, por mund të mësoni disa aftësi të buta si të shkruani një kerkese për punë. Në këtë mënyrë kërkesa juaj për punë do të shkruhet siç duhet.

 Rrisni motivimin tuaj 

Ka avantazhe të ndryshme për të mësuarit joformal. Ju mund të përmirësoni aftësitë tuaja të vetë-motivimit dhe të mësoni më shumë se cilat teknika mësimore funksionojnë më mirë për ju. Të dyja këto aftësi mund të përdoren në jetën tuaj të punës.
Ju mund të ulni kokën dhe të përpiqeni për atë promovim kur të bëheni personi më i vetë-motivuar që mund të jeni.
Ju mund të përgatiteni për prezantimin tuaj në mënyrën më të mirë të aftësive tuaja nëse zbuloni se si mësoni më mirë.
Arsimi joformal ka disa përparësi dhe madje mund të çojë në të mësuarit gjatë gjithë jetës. Merrni pjesë në mësimin joformal për të rritur suksesin tuaj në karrierë sot. Me mësimin informal, ju keni mundësinë të mësoni dhe të punoni më shumë duke aplikuar në pune nga shtepia.
Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione