5 çelësat për të realizuar ndryshime pozitive në jetën dhe biznesin tuaj
5 çelësat për të realizuar ndryshime pozitive në jetën dhe biznesin tuaj

Ndryshimi është i vështirë, si në biznes ashtu edhe në jetën tuaj personale. Në konsulencën time të biznesit të vogël, e shoh këtë çdo ditë tek pronarët dhe profesionistët që luftojnë me sfidat e tregjeve të reja dhe konkurrentëve të rinj. Udhëheqja e ndryshimit është edhe më e vështirë, duke u përpjekur të balanconi kërkesat e klientëve kundrejt nevojave dhe pritshmërive të punonjësve. Por ju duhet të ndryshoni për të mbijetuar dhe për të lulëzuar.
Nëse jeni në një pozicion me përgjegjësi në biznes, është e vështirë të qëndroni pozitiv dhe të dini se si dhe kur po bëni gjënë e duhur. Më kërkohen shpesh udhëzime për mentalitetin, që kërkohet për të arritur tek përgjigja e duhur dhe si t’i bëni të tjerët të ndjekin udhëzimet tuaja. Qasja ime ka qenë gjithmonë: të shikoj specifikat e secilit rast, në vend që të përpiqem të ofroj një zgjidhje të përgjithshme.
Këtu janë 5 gjetjet e mia për të bërë ndryshime pozitive në jetën tuaj personale edhe në biznesin tuaj.
  1. Përpiquni t’i bëni gjërat më mirë duke u shërbyer të tjerëve.
Paralelisht me përmbushjen e nevojave tuaja, përdorni gjithmonë fuqinë tuaj për të përmbushur nevojat e klientëve dhe anëtarëve të ekipit. Bëjeni balancimin e nevojave të të tjerëve me ato tuajat, një zgjidhje të favorshme dhe ndryshim pozitiv. Mbështetuni te komentet dhe dëgjimi për të kuptuar se si të gjeni vlerën maksimale për të gjithë.
Në anën e lidershipit, ky fokus te njerëzit, i quajtur shpesh udhëheqje shërbyese, po tërheq ndjekës gjithnjë e më shumë. Ideja e lidershipit shërbyes është që hierarkia tipike, që kanë punonjësit që u shërbejnë shefave të tyre është kthyer përmbys.
  1. Përdorni ndikimin, jo autoritetin, për të frymëzuar njerëzit.
Kjo është veçanërisht e vërtetë pasi dhe ju dhe ata përballeni me ndryshime të vështira. Ju duhet të përdorni autenticitetin dhe personalizimin për të sjellë njerëz të rinj dhe për të fituar ndjekës, për të kapërcyer emocionet dhe angazhimin. Ndërtimi i besimit është një përpjekje e pafundme, si në fillimin e një udhëtimi ndryshimi ashtu edhe në mbajtjen e një angazhimi afatgjatë.
Sigurisht, qëllimi përfundimtar i udhëheqjes me ndikim është që t’i detyrojë të tjerët të angazhohen dhe të ndjekin me dëshirë për shkak të njohurive, ndershmërisë dhe zemrës suaj, sesa për shkak të titullit tuaj. Ju inkurajoj të përqafoni transparencën dhe të udhëheqni me përulësi në të gjitha nismat e ndryshimit.
  1. Mendoni në mënyrë kritike dhe kreative për zgjedhjet e vështira.
Së pari ju duhet të vendosni se çfarë duhet të ndryshojë dhe çfarë duhet të qëndrojë njësoj. Ju mund të ndryshoni produktet dhe shërbimet, por shërbimi dhe cilësia për klientët duhet të ,mbeten të njëjta. Sfida është se si të ndryshohet, pa ndikuar negativisht në kulturën e punës, dhe duke optimizuar talentin, njohuritë dhe aftësitë aktuale.
Unë mendoj se mendimtarët kritikë janë më të kënaqur se shumica kur ka mosmarrëveshje kur propozohet një ndryshim. Ata kërkojnë ata që e shohin botën ndryshe dhe përpiqen shumë të kuptojnë pse.
  1. Nxisni besimin dhe përfshirjen duke avokuar për të tjerët.
Besimi është themeli i marrëdhënieve të forta dhe marrëdhëniet i bëjnë bizneset të funksionojnë, ashtu si jeta private. Ju duhet të jeni gjithëpërfshirës në udhëheqjen tuaj për të kuptuar se njerëz të ndryshëm janë në vende të ndryshme përgjatë vazhdimësisë në udhëtimin e tyre dhe të sjellin perspektiva unike për çdo sfidë.
Unë besoj se avokimi për të tjerët duhet të fillojë me dëgjimin aktiv dhe pranimin e ideve nga anëtarët e ekipit përreth jush. Kjo çon në njohjen publike për një punë të bërë mirë, detyra pune me potencial të lartë dhe mundësi ndryshimi për rritjen e karrierës.
  1. Jini elastik pasi ndryshimi kërkon kohë dhe marrëdhënie.
Marrëdhëniet do t’ju ofrojnë perspektivë për t’i parë gjërat nga një këndvështrim më i gjerë dhe për të zgjidhur problemet në mënyrë më kreative dhe për të zbatuar ndryshimet. Është e rëndësishme për ju që të mbani një qëndrim pozitiv në drejtimin dhe zbatimin e ndryshimeve, dhe të udhëheqni qëndrueshmërinë ndaj pengesave.
Ekspertët pajtohen se elasticiteti bie nën ombrellën e inteligjencës emocionale, e cila është aftësia për të identifikuar dhe menaxhuar emocionet tuaja. Është një fjalë tjetër për ashpërsinë, të përballesh me ngjarje sfiduese, të përballesh me presionin dhe të ruash shëndetin mendor të të gjithëve.
Udhëheqësit më efektivë në biznes sot i përdorin pozitivisht këto parime kyçe për të realizuar ndryshimin dhe rritjen që u nevojitet nëpërmjet bashkëpunimit dhe angazhimit , në vend që të mbështeten në fuqinë e pozicionit të tyre. Unë ju rekomandoj që të ndiqni shembullin e tyre dhe ju gjithashtu mund të përjetoni trashëgiminë dhe kënaqësinë e suksesit dhe kënaqësisë afatgjatë.
Lexoni më shumë tek businessmag.al
Në fillim

Web-faqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e web-faqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione