Lojera per femije qe cdo dado duhet ti dije

12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

Është natyrale që fëmijët të ndihen të mërzitur kur janë duke kaluar kohë me dado përderisa prindërit janë largë – sidomos kur është hera e parë që ata kujdesen nga një dado. Prandaj është e rëndësishme që të dini lojëra për fëmijë dhe aktivitete të ndryshme për të mënjanuar mërzitjen tuaj dhe të fëmijëve.

Nxitja e të vegjëlve me disa cikle të lojërave të vjetra e atraktive si kukafshehti do t’I ndihmojë ata të fokusohen në argëtim më shumë se sa në mërzitjen me faktin që mami dhe babi nuk janë afër. Këto lojëra dhe aktivite mund të jenë veçanërisht të domosdoshme për dadot që punojnë për herë të parë si kujdestare për fëmijë. 

Për të kaluar një kohë më të mirë me fëmijët ja 12 ide për lojëra dhe aktivitet argëtuese për fëmije.


C:\Users\DIGITRON\Downloads\son-2935723_1920.jpg

Lojëra të vjetra

1.  Kukafshehti

Nganjëhere lojërat e provuara dhe reale janë shumë më atraktive, kështu që përdorë ide klasike. Për shembull luani kukafshehti në errësire me fëmijë më të mëdhenjë.

12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

2. Puzzle 

Merrë me vete disa enigma të përshtatshme për moshën e fëmijeve. Enigma (puzzle) mund të mos jetë aktiviteti I parë që zgjedhni por është me të vërtetë njëra ndër lojërat më edukative, bashkëpunuese, dhe të dobishme! Përfundimi I një enigme bashkë me fëmijët do të ju jap atyre ndjenjën e një arritjeje, dhe pastaj do të kenë konfidencën për të qëndruar më lirshëm me ju.
12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

 

Lojëra Edukative

3. Kuti Ndërtimi

Mos u mashtroni nga thjeshtësia e lojës me kutitë me ngjyra. Këto lojëra janë bazike në zhvillimin e të mësuarit e hershëm për të vegjlit. Lëvizja e kutive dhe radhitja e tyre I ndihmon të vegjlit në zhvillimin e aftësisë së perceptimit vizual, balancit dhe koordinimit.

4. Loja me Pretendime – Doktor, Doktor!

Loja me pretendime ose me role, është aktivitet shumë i mirë për zhvillimin trurit pasi që luan një rolë kritikë në zhvillimin kognitiv dhe social të fëmijës, gjithashtu I ndihmon fëmijëve në ndërtimin e aftësive gjuhësore, sociale dhe emocionale si dhe rritë imagjinatën.

 

12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

 

5. Tregimi i Storjeve-Përrallave

Tregimi I përrallave I nxitë fëmiijët që të mbajnë vëmendje dhe të fokusohen për një periudhë te gjatë kohore. Kjo gjithashtu ndihmon memorien e tyre, pasi ata duhet të mbajnë në mend karakteret e storjeve, sekuencën e eventeve, dhe gjithashtu I nxit të mendojnë se çfarë mundë të ndodhë në përfundim të përrallës.

 

Jashtë shtëpisë

6. Bowling me Shishe Plastike

Shëndrroje oborrin në një arenë bowlingu me vetëm disa shishe dhe një top të vogël. Një lojë shumëatraktive për të kaluar kohën me fëmijët.

12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

7. Loja ‘’Vizak’’

Gjithçka që ju duhet për këtë është një shkumës dhe një vend ku të vegjlit mund të kërcejnë zbathur. Me shkumës duhet vizatuar katrorët me nga një  numër të ndryshëm brenda dhe varësisht në cilin numër e hedhin gurin  fëmijët duhet të arrijnë aty me dy kërcime.


12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

8. Lufta me tërheqje

Nëse jeni duke u kujdesur për më shumë fëmijë atëherë kjo është loja e  duhur për ju. Për këtë aktivitet ju duhet vetëm një litar, dhe duhet vizatuar një vijë në mes të tyre kështu të dy palët e tërheqin litarin deri sa njëra e shkel vijën në mes. Kjo është një lojë shumë argëtuese për të luajtur jashtë shtëpisë në një kohë të mire.

12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

Lojëra Kreative

9. 50 Gota

Kjo lojë do të nxisë mendjet inxhinjerike të të vegjëlve. Merr të Paktën 50  gota plastike dhe lejo fëmijët që të ndërtojnë diçka kreative. Kjo lojë do të  jetë më argëtuese nëse fëmijët kanë dikë që mund të konkurrojnë, nëse jeni duke u kujdesur për vetëm një fëmijë atëherë bëjeni këtë një garë në mes  teje dhe fëmijes. 

10. Sfidë Vizatimi

Në këtë lojë nuk ka humbës apo fitues. Sfida me vizatime I lejon fëmijët që  të mendojnë me kreativitet por gjithashtu të ndjekin udhëzime. Merrni 10-15 fleta dhe udhëzoj fëmijët që të vizatojnë objekte specifike. Për shembull ‘’Shikoni në dritare dhe vizatoni atë që shihni’’, ose ‘’Vizatoni një krijesë me 6 këmbë’’. Nëse kujdeseni për fëmijë më të mëdhenj dhe dëshironi ta bëni këtë lojë më atraktive caktoni kohën për të cilën ata duhet ta kryejnë  vizaimin e caktuar!

 

Lojëra për Kohën e Gjumit

11. Loja e Pastrimit

Fakti që keni kaluar një kohë të mirë së bashku do të thotë që ka një rrëmujë të madhe apo jo? Nuk ka asgjë gabim aty përderisa ju siguroheni që fëmijët ta pastrojnë rrëmujen para se prindërit të arrijnë. Bëjeni një garë për të parë se kush i vendos në vend më shumë lojëra për një kohë të caktuar. Fëmijët e të gjitha moshave I adhurojnë garat dhe ka shumë mundësi që ata nuk do të vërejnë që janë duke pastruar rëmujën e tyre.

12. Numërimi në Qetësi 

Numërimi në qetësi është loja perfekte për të qetësuar të gjithë për kohën e gjumit. Për të luajtur lini të vegjlit të shtrihen dhe t’I mbyllin sytë. Pastaj të numërojnë me rradhë nga një numër. Kështu njëri fëmijë thot ‘’Një’’ dhe tjetri në rradhë thotë ‘’Dy’’ e kështu me rradhë. Kjo lojë luhet më së miri me më shumë se dy fëmijë, në mënyre që ata të përqendrohen duke pritur rradhen e tyre. 12 Lojëra për fëmijë që çdo Dado duhet ti dijë

Nëse jeni duke kërkuar punë si dado (kujdestare për fëmijë) atëherë klikoni këtu ose nëse dëshironi që të bëni shpallje falas për shëbimin tuaj si dado vizitoni web faqen tonë.

 

 

 

 

Këshilla:

  • Të jesh në kohë do të thotë të jesh aty më herët (kjo gjithashtu I jep prindërve kohë për të spjeguar pritshmëritë e dhe rutinën e tyre.

  • Lëje shtëpinë më të pastër se sa e ke gjetur.

  • Fëmijët janë të ndjeshëm dhe që të kujdesesh për ta është një përgjegjësi e madhe. 

  • Ti je një shembull për fëmijet kështu që bëhu një model I mirë për të vegjlit.

Në fillim

Uebfaqja jonë përdor Cookies për të përmirësuar eksperiencën tuaj në shfletimin e faqes. Duke klikuar "Unë pajtohem" ose duke vazhduar me përdorimin e uebfaqes, ju pajtoheni me përdorimin e Cookies. Nëse ju nuk pajtoheni, ju mund t'i ndryshoni parametrat e kërkimit në shfletuesin tuaj.

Më shumë informacione