Si të gjeni punë? Ku duhet të kërkoni

Si të gjeni punë? Ku duhet të kërkoni

Ndoshta nuk keni kërkuar për punë më herët – sapo keni diplomuar apo ka kaluar shumë kohë që kur keni kërkuar për punë dhe nuk dini nga të filloni. Kjo guidë do të ju ndihmojë në rrugëtimin tuaj për të gjetur punë.

 

Si të përgatiteni

Nganjëhere gjëja më e vështirë është që thjeshtë të filloni. Kjo ndodhë edhe kur jeni duke kërkuar për punë, me më mijëra listime për ti konsideruar mund të jetë e vështirë për ju që të ja filloni. Por lajmi I mirë është që me pak përgaditje ju mund ta bëni kërkimin e punës në mënyrë më efektive dhe më të lehtë. Ja disa hapa për përgaditje:

Përmblidhni CV-në tuaj

Ju duhet ta përditësoni CV-në tuaj për çdo punë për të cilën aplikoni, duke I veçuar aftësitë që janë më të përshtatshmë për punën përkatëse. Për më shumë këshilla në krijimin e CV-së lexoni bloëgun “Si ta krijoni CV-në perfekte”.

Bëni praktik për intervist

Përderisa ju nuk mund ta dini sakt çfarë pyetje mund të ju bëhen në intervistë ju prapë mund ti praktikoni pyetjet më të zakonshme që bëhen në intervistë të punës, për shembull pyetje për përvojën e mëparshme edukimin dhe pyetja e zakonshme “Na tregoni diçka për veten” të cilës duhet ti përgjigjeni me një përmbledhje të përvojës dhe edukimit tuaj.

 

Shoqërohuni

Merrni pjesë në evente të fushave të ndryshme, shikoni data se kur do të mbahen evente për fushën në të cilën po kërkoni punë ju dhe në këtë mënyrë do të keni mundësi të bisedoni me njerëz që kanë ndonjë rolë të rëndësishëm në kompani të asaj fushe.

 

Kërkoni online

Tanimë burimi kryesor I konkurseve për punë janë platformat online në të cilat bizneset e ndryshme krijojnë njoftime për të gjetur kandidatët e duhur në mesin e shumë vizitorë. Në MerrJep.al janë me mijëra njoftime pune të fushave të ndryshme, punë nga shtëpia dhe punë jashtë vendit, vizitoni MerrJep.al dhe gjeni punën ideale.

Në fillim